Kakkukuvan käyttö ja säilytys

Tarkista ensimmäiseksi että kaikki kakkukuvan pakkausmuovit on poistettu.

Vaniljapaperin taustapuoli on kiiltävä ja sitä saattaa erehtyä luulemaan muoviksi. Kaikki pakkausmuovit ovat sellaisia että ne huomaa helposti ja ne irtoavat myös helposti. Pakkausmuoveja ei ole yksittäisissä kakkukuvissa, jos tilaat useamman, ne voi olla erotettu paksulla muovikalvolla.

Jos aiot säilyttää kakkukuvaa pidempiä aikoja, tarkista että pussi on kunnolla suljettu koska se saattaa aueta hieman kuljetuksessa. Jos aiot leikata kuvan (pyöreä tai muu muoto) on hyvä leikata kuva heti saapuessaan muotoonsa siltä varalta että jos kuva kuivahtaa säilytyksessä. Joskus talven 20% ilmankosteus kuivattaa kuvan helposti tai jos kuva on päässyt jäätymään kuljetuksessa. Jos pussiin pääsee ilmaa niin kakkukuva saattaa myös kovettua. Myös kovettuneen kakkukuvan voi käyttää mutta sitä ei voi leikata kovettuneena.  Kostutamalla paperia kevyesti esim. pullasudilla kuvan taustapuolelta, paperi muuttuu notkeammaksi tai vaihtoehtoisesti pistä kakkukuva jääkaappiin n. 10 minuutiksi kerrallaan kunnes se on muuttunut taas notkeaksi. 

Säillytä kakkukuva kuiva-ainekaapissa auringolta ja valolta suojattuna. 

Vaniljapaperi:

Vaniljapaperin käsittely on helppoa ja siksi suosittelemme sitä kaikkiin makeisiin kakkuihin.

Paperia voi helposti ja huoletta leikata vaikkapa saksilla. Vältä kuitenkin koskemasta kuvapintaan kosteilla sormilla. Jos kuvapinnalle kuitenkin menee nestettä, koita poistaa neste paperilla niin ettet hankaa kuvaa.

Kakkukuvan voi asettaa kakun päälle ilman geelejä tms. Kakkukuvaa voi tarvittaessa kostuttaa varovaisesti taustapuolelta jos kakku on todella kuiva.

Kakkukuvan voi laittaa kakun päälle jopa juhlaa edeltävänä iltana jos kakku ei ole kostea mutta se on hyvä laittaa kuitenkin viimeistään 1 tunti ennen tarjoilua jotta kakkukuva ehtii hieman sulautua ja asettua kakun päälle.

Jos juhliin valmistellaan paljon ruokaa ja jääkaappia availlaan useasti, saattaa kakkukuva imeä kosteutta itseensä. Tämä saattaa aiheuttaa kuplia tai kupruja kakkukuvaan. Kupruja ja kuplia voi puhkoa ohuellä terävällä neulalla jolloin ne katoavat.

Älä painele kakkukuvaa liian tiukasti kiinni kermavaahtoon tai kakun pintaan sillä se saattaa aiheutta kupruilua myös. Älä käytä kakkukuvan kanssa kakkukupua koska kupu kerää kosteutta ja sitä saattaa tippua kuvan päälle. Jos laitat kakkukuvan pakastekakun päälle joka ei ole kunnolla sulanut, laita kakkukuva n. 30 min ennen tarjoilua kakkuun. 

Vohvelipaperi:

Suosittelemme vohvelipaperia vain voileipäkakkuihin sekä muihin suolaisiin leivonnaisiin. Paperin käsittelyssä tulee olla varovainen jotta se ei halkea. Paperia voi leikata myös saksilla suhteellisen helposti mutta tulee noudattaa varovaisuutta ettei paperi halkea! Kakkukuva on hyvä laittaa tuntia  ennen tarjoilua (voileipäkakkuun). Huomaathan että vohvelipaperilla kuvanlaatu on huomattavasti heikompi kuin vaniljapaperilla.

Suklaasiirtokuva:

Älä koske kuvan pintaan, siirrettävä pinta on peilikuvana. Aseta kuva suklaan, marsipaanin tms päälle, lämmitä kevyesti tai pakasta riippuen mitä leivonnaista olet tekemässä. Marsipaanikekseihin: pursota taikinaa kuvan/kuvien päälle ja anna olla uunissa n. 2 tuntia 80°C. HUOM! 80C on ehdoton maksimilämpö uunissa!

Ainesosat:

Vaniljapaperi:

Asetyloitu ditärkkelysadipaatti (E1422), E1421, maltodextrin, glyseroli (E422), sokeri, vesi, arabikumi (E414), mikrokiteinen selluloosa (E460i), dextroosi, Polysorbaatti 60 (E435), Sorbitaanimonostearaatti (E491), rasvahappojen mono- ja diglyseridit (E471), potassiumsorbaatti (E202), sitruunahappo (E330), sukraloosi (E955)

Vohvelipaperi: 

Perunatärkkelys, vesi, kasvisöljy (palmu)

Suklaasiirtokuva:

Maissitärkkelys, kaakaovoi, sokeri, glukoosisiirappi, bambukuitu, emulgointiaine E322 (lestiini), E457 (Rasvahappojen polyglyseroliesterit), aromi.

Värit:

Vesi, Propyleeniglykoli E1520, Glyseroli E422, E330 Happamuudensäätöaine (Sitruunahappo). Värit: E151*, E110*, E104, E102, E122*, E133  (* Saattaa vaikuttaa haitallisesti lasten aktiivisustasoon ja heikentää tarkkaavaisuutta)