K: Mitä eroa on eri paperityypeillä?

V:  Vaniljapaperi: Suosittelemme AINA kaikkiin makeisiin leivonnaisiin vaniljapaperia koska se on helppokäyttöisin, säilyy parhaiten kakun päällä ja sitä on helppo käsitellä. Vaniljapaperi tuoksuu vaniljalle, joillekkin jopa voimakkaasti mutta kakussa se ei yleensä edes maistu millekkään varsinkin kun paperi on asettunut kunnolla eli "sulautunut" jolloin päällä on lähinnä vaahto jossa on terävä kuva. Kakun voi myös pakastaa kuvan kanssa ja vaniljapaperia voi käyttää myös mm. juomiin, jäätelökakkuihin sekä juustokakkuihin.

Vohvelipaperi on jäykkää syötävää paperia. Toisin kuin sanasta vohveli voisi luulla, kyseessä ei ole rapea oikea vohveli kuten jäätelöissä jne. Vohvelipaperi sopii erilaisiin koristeisiin tai suolaisiin leivonnaisiin. Vohvelipaperi ei maistu juuri miltään. Kuvanlaatu ja värit ovat heikommat vohvelipaperissa. Vohvelipaperia tulee käsitellä varoen ettei se halkea. 

Suklaasiirto- ja marenkikuva eivät ole syötäviä arkkeja! Kuvat tulostetaan muoviarkille peilikuvana jossa on kookosrasva kerros. Kuva siirretään arkilta temperoituun suklaaseen tai marenkiin. 

K: Miksi valita kakkupaperi.fi kakkukuva?

V: Meillä kuvan tekee graafikko joka hallitsee monimutkaiset kuvankäsittelytekniikat ja näin takaamme parhaan lopputuloksen. Kakkukuvia myy myös useat juhlapalvelut sekä muut liikkeet oman toimen ohella, meidän laatuvaatimuksemme tuotteesta on huomattavasti korkeammalla. Laaja valikoimamme erilaisia toimitustapoja mahdollistaa sen että tilaus on sinulla jopa samana päivänä käytettävissäsi. 

Monet tunnetut leipomot, ravintolat, makeisvalmistajat, julkisuuden henkilöt ja konditoriat ovatkin valinneet meidät kakkukuvatoimittajakseen jotta voivat keskittyä itse parhaiten omaan osaamiseensa. Toimitusaikamme on nopea ja hinnoittelu selkeä.  Laitteistomme ovat huippulaadukkaat ja siten pystymme takaamaan studiolaatuisen terävän tulostusjäljen. Myöskään kuvan koko ei ole rajoite, jos haluat jalkapallokentän kokoisen kakkukuvan, me teemme sen sinulle!

Meillä on myös joustava palvelu joka ei ole sidottu aukioloaikoihin tai juhlapyhiin vaan olemme tarvittaessa aina valmiina!

K: Minkä lähetystavan valitsen?

V: Tarjoamme useita eri lähetystapoja jotta kakkukuva saadaan nopeasti ja turvallisesti perille. Tarjoamme vain pakettilähetyksen jotta tilaus tulee turvallisesti perille. Pikkupaketti joka toimitetaan postilaatikkoon, tulee noutaa pikaisesti jos postilaatikko on ulkona koska talvella kuva voi jäätyä. Jäätyminen ei pilaa kakkukuvaa mutta jäätyneenä sitä pitää käsitellä varovaisesti jotta kuva ei halkea. Jos kuva halkeaa, haljenneet palat voi yhdistää kakun päälle  ja saumakohta katoaa kun kuva sulautuu kakkuun. Jos tarvitset kakkukuvan seuraavaksi arkipäiväksi, kannattaa valita matkahuolto, expresspaketti tai postipaketti. Lähetystapa kannattaa valita oman tarpeensa mukaan jotta tilaus kerkiää ajoissa. Suosittelemme Matkahuoltoa kaikille lähetyksille.

K: Missä muodossa tiedostot tulee lähettää?

V: Kuvatiedostot tulisi lähettää JPG, PNG, TIFF, GIF tai PDF formaatissa. Älä lähetä Microsoftin Officen tiedostoja koska silloin emme voi taata että laatu on hyvä ja että koko on haluttu. Jos teet tekstin ja kuvayhdistelmän Wordilla, tallenna se PDF tiedostoksi ja kerro lisätiedoissa jos haluat että PDF tulostetaan arkille esim A4 koossa. Jos joudumme konvertoimaan tai editoimaan muita kuvaformaatteja, tilaus saattaa viivästyä.

K: Kuinka laitan kakkukuvan kakun päälle?

V: Ohje kuvan käsittelystä löytyy tästä: Kakkukuvan käsittelyohje » 

K: Mitä ovat 3 pientä kuvaa tuotekuvissa / pyöreässä tuotteessa?

V: A4 ja A3 kokoiseen pyöreään kakkukuvaan tulee lisänä 3 pientä kuvaa paperin täytteeksi ja niitä voi käyttää mieleisellään tavalla. A3 kokoisessa kuvassa on enemmän pikkukuvia. A5 sekä A6 kokoon niitä ei tehdä ollenkaan koska näillä arkeilla ei ole tarpeeksi tilaa.

K: Mikä on tilauksen toimitusaika?

V: Valmistamme kaikki tilaukset n. 0-2 tuntia tilauksesta työtaikana ja lähetämme tilaukset joka päivä klo: 16:00. Toimitusaika riippuu valitsemastasi toimitustavasta.  Kaikki tilaukset lähetevät pääsääntöisesti samana arkipäivänä kun tilaus on tehty, riippuen tilauksen koosta sekä siitä että meillä on kaikki tarvittavat tilaustiedot. 

K: Saanko kakkukuvastani pyöreän ja mikä on kuvan halkaisija?

V: Kaikista kuvista saa helposti pyöreän monella eri tavalla, me teemme sen veloituksetta kaikista kuvista. Muistathan että kun kun kuvasta tehdään pyöreä, saattaa joitain kuvan reunalla olevia asioita leikkautua pois! Meiltä saat kakkukuvat sen muotoisena kuin haluat, eli kuva voi olla tähden, banaanin, pyöreä tai minkä vain muotoinen!  HUOMIO!  Pyöreässä kuvassa halkaisija on A5-A3 koon pienin sivu. Eli A5 paperissa maksimi halkaisija on n.14.8cm ja  A4 paperissa maksimi halkaisija on n. 21cm, A3 paperissa maksimi halkaisija on n. 29.7cm. Epäselvissä tilanteissa graafikkomme on yhteydessä asiakkaaseen jotta saadaan paras lopputulos.

K: Kakkukuvassani on raitoja

V: Joskus harvoin tulostuksessa syntyy raitoja jos lähdekuva on huonolaatuinen tai ilmasto-olosuhteet vaihtelevat kuten mm. ukonilma tai talvella lämmitys, teemme parhaamme jotta raitoja ei syntyisi mutta aina se ei ole mahdollista. Jos kuva on pahasti raitainen, teemme sen uudelleen mikäli sillä saadaan raidat pois.

K: En löytänyt katalogistanne haluamaani kuvaa, onko teillä varastossa kuvia?

V: Katalogiimme lisätään kokoajan uusia kuvia, jos et löydä katalogistamme sopivaa kuvaa, voit aina lähettää meille haluamasi kuvan tulostettavaksi. 

K: Kakkukuvani parasta ennen päiväys meni, voinko käyttää kakkukuvan?

V: Parasta ennen päiväys on vain viitteellinen ja kyse ei ole viimeisestä käyttöpäivästä. Parasta ennen päiväyksen jälkeen kuva on käyttökelpoinen. Olemme testanneet myös 3-4 vuotta vanhoja kakkukuvia ja pussissa säilyettynä ominaisuudet ovat hyvin säilyneet.

K: K-18 Kategoriassa ei ole kuvia ?

V: Sivustomme on tarkoitettu kaiken ikäisille joten emme laita K-18 materiaalia sivuillemme, meille voi lähettää ja meille on lähetettykin rohkeampaakin materiaalia tulostettavaksi. Kaikki tilaukset käsitellään luottamuksellisesti ja järjestelmä poistaa lähetetyt kuvat automaattisesti 2 viikon kuluttua tilauksesta. 

K: Kuinka kauan kakkukuva säilyy?

V: Kakkukuva säilyy tiiviiseen pussiin pakattuna ja auringolta suojattuna  ½ - 2  vuotta siitä kun se on lähetetty. Tarkista parasta ennen päiväys kakkukuvan pussissa olevasta etiketistä. Muista myös tarkistaa pussi kun tuote saapuu ja varmista että pussi on ehjä ja hyvin suljettu. Jos pussi on auki tai siellä on paljon ilmaa, kuva saattaa kuivua. Kuivuneen kuvan voi myös käyttää mutta sitä pitää käsitellä varoen jotta se ei halkea.

K: En saanut sähköpostia kun tilasin ja maksoin kuvan.

V: Joskus roskapostisuodatin tai virheellisesti syötetty sähköpostiosoite aiheuttaa tilanteen ettei tilausvahvistus tai maksutiedot tule perille, jos et saa viimeistään 5 minuutin kuluttua tilauksesta vahvistusta sähköpostiisi, ota meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeemme kautta tai sähköpostitse. 

K: Minulla on valokuva mutta en saa skannattua sitä, miten saan kuvani tulostettavaksi?

V: Voit lähettää meille valokuvan tulostettavaksi normaalilla postilla, me skannaamme valokuvan ja tulostamme siitä kakkukuvan. Lähetetty valokuva postitetaan takaisin kakkukuvan kanssa. Myös kännykällä voi ottaa valokuvan kuvasta mutta kannattaa ottaa se siten ettei valokuvaan tule heijastuksia. Olemme tulostaneet monia todella hienoja valokuvasta otettuja kuvia.  Kuvan voi lähettää: Kakkupaperi.fi Tammiston kauppatie 9 01510 VANTAA.

HUOM! Kuvan lähettäminen on täysin omalla vastuulla, me emme vastaa mahdollisista toimitusviiveistä tai muista ongelmista jotka liittyvät lähetetyn kuvan odottamiseen esim. kirjepostina. 

K: Sopiiko kakkukuva juustokakkuun?

V: Sopii, voit laittaa vaniljapaperin myös juustokakkuun. Muita papereita kuin vaniljapaperi ei suositella juustokakkuun koska ne eivät kestä kosteutta kuten vaniljapaperi. Riippuen kakun kosteudesta, voit tehdä sokerimassasta alustan kakkukuvalle jolloin kuva kestää kosteammassakin kakussa pitkään. 

Päivitetty 12.04.2024